top of page

OVER DE KWEEK

Wij, Jelmer & Lotte, wilden graag onze kwaliteiten en creatieve ideeën samen bundelen. We wilden een nieuw bedrijf samen ontwikkelen geïnspireerd door onze eigen bedrijven. En De Kweek is het resultaat.

Jelmer heeft het bedrijf Alles voor de Smaak.  De naam zegt het al. In de afgelopen jaren heeft hij zijn journalistieke achtergrond gecombineerd met zijn passie voor (buiten)koken. Hij ontwikkelt recepten, schreef mee aan kookboeken en met zijn mobiele kamado aanhangwagen leert hij mensen door heel Nederland om het ultieme uit hun barbecue te halen op culinair niveau. Jelmer is de officiële pitmaster van The Bastard. Daarnaast bereidt hij culinaire diners voor kleinere gezelschappen op de barbecue. 


Lotte is van oorsprong decaan op een middelbare school. Haar liefde voor eten en ondernemen heeft het roer overgenomen. Ze heeft zich omgeschoold als creatieve conceptdesigner en verschillende horecabedrijven opgezet.
Met haar foodtruck, De Melksnor, verzorgt ze de catering op verschillende muziekfestivals en bedrijfsfeesten.
Ondertussen heeft ze ook de kneepjes van het vak Outdoor Cooking mogen leren en heeft ze zich in de afgelopen jaren in verdiept. 


In 2020 hebben wij de kans gekregen om een huis te kopen op het platteland in Nistelrode. Een opknapper, iets wat we helemaal kunnen maken tot wat echt van ons zelf is. Wat ons het meest aanspreekt aan deze unieke, groene locatie zijn de ruimte en het uitzicht. De Kweek is een combinatie van onze passies eten, outdoor cooking en tuinieren.

We kweken niet alleen groenten, wij kweken een beleving & inspiratie. 

bottom of page